Tunnelkas Bouwen

Published May 12, 21
12 min read

De Kosten Van Een Kas En Bijbehoren - De Tuin Op Tafel

Misschien ben je van plan om je eigen cannabis te kweken, maar twijfel je er nog over of je dat binnen of buitenshuis zult doen. Zit je inderdaad met dit dilemma? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je probleem: kweken in een kas of serre. Deze opties bieden het beste van twee werelden. Ten eerste krijgen je planten veel zonlicht, net als wanneer je ze in de achtertuin zou kweken. Tegelijkertijd heb je ook, zoals bij binnenkweek, meer controle over de kweekomstandigheden. Beide methodes hebben echter voor- en nadelen, die we in dit artikel nader bespreken. Hoewel er geen wereld van verschil zit tussen de twee kweekmethoden, zijn er wel wat kleine verschillen.

Ze is daarbij meestal afgescheiden van het woonvertrek. Een serre is echter vaak een uitbreiding van een huis en kan ook gebruikt worden voor andere dingen dan alleen tuinieren. Beide ruimtes zijn meestal gemaakt van glas. Een serre wordt ook wel een “zonnekamer” genoemd. Net als elke andere methode om cannabis te kweken, heeft het gebruik van een kas of serre zowel voor- als nadelen. Wat de voordelen betreft, zijn deze methodes meestal kosten-effectiever dan binnenkweek. Ook kun je profiteren van de natuurlijke verwarmingsfuncties van de kas. Dat is vooral een voordeel wanneer de buitentemperatuur te laag is. Bovendien heb je de optie om, indien nodig, extra verwarmende en/of verkoelende systemen te gebruiken.

Best Verkochte Producten Van Kas-expert.nl

Zo kun je je planten gezond en krachtig laten groeien. En dat zonder een torenhoge elektriciteitsrekening. Bovendien kun je je planten in een kas of serre redelijk uit het zicht houden. Zo heb je geen last van nieuwsgierige buren en andere bemoeials. Dat is vooral een voordeel vergeleken met buitenkweek. Een nadeel is echter dat de groei van je planten grotendeels afhangt van de natuurlijke lichtcyclus. Hierin verschilt het van echte binnenkweek. Daarbij verandert de kweker de lichtcyclus handmatig om de bloeifase in gang te zetten. Bij kweek in een serre of kas maken planten de overgang van de groei- naar de bloeifase echter van nature door.

Kwekers kunnen echter, indien nodig, extra kunstmatige verlichting gebruiken. Hetzelfde geldt voor systemen die de hoeveelheid licht juist verminderen. Probeer het begin van je kweek strategisch te plannen. Zo geef je je planten genoeg tijd om op een natuurlijke wijze te groeien voordat het koude seizoen aanbreekt. Nu ben je op de hoogte van de voor- en nadelen van het kweken in een serre of kas. Hieronder geven we je wat tips en trucs om er je voordeel mee te doen. Onthoud dat je voor een succesvolle kweek allereerst genetica van goede kwaliteit nodig hebt. Slechte zaden blijven slechte zaden, zelfs als je heel goed je best doet om de best mogelijke omgeving in een kas te creëren.

Tuinkas Kopen? Bestel Je Kweekkas Op Vidaxlnl

Ideaal gezien begin je vroeg in het jaar. Zo hebben je planten genoeg tijd om te ontkiemen en de groeifase rustig te doorlopen. In deze fase ontwikkelen ze stevige takken en fan leaves, voordat ze toppen vormen. Een sterke groeifase is de basis voor kwaliteitstoppen. Een kas biedt planten een perfecte plek om geautomatiseerd water en/of voeding te ontvangen. Het kan de werkdruk van kwekers dan ook een stuk verminderen. Dit systeem is geweldig voor bezige bijtjes die niet zo veel vrije tijd hebben. Je hoeft namelijk niet steeds te kijken hoe het met je planten gaat. Het blijft echter belangrijk om je geautomatiseerde systeem goed in de gaten te houden voor het geval dat er iets mis gaat.

Wat erg leuk is zijn de reacties van voorbijgangers. We wonen aan de rand van het dorp, pal naast een hunebed. Dus komt zo’n beetje iedereen met een hond in het dorp hier af en toe langs. En op mooie dagen en in weekenden komen er veel toeristen kijken. Vaak kijken ze vragend of bewonderend naar de dome. tunnelkassen kopen. Termen als ‘iglo’, ‘halve bol’, ‘gek ding’ of ‘rare constructie’ komen langs. Vlamingen noemen een groentekas volgens mij een ‘serre’, want die term komt ook af en toe langs. Toen de constructie er al wel stond maar de folie er nog niet op zat was er zelfs een stel uit het dorp die onderling aan het wedden waren wat we aan het maken waren.

Op Zoek Naar Een Tuinkas? Bij Haxo Vind Je Een Ruim ...

En iemand anders uit het dorp dacht dat het een kunstwerk was. Ze keek een beetje teleurgesteld toen ik zei dat het een kas wordt. Maar de reacties zijn eigenlijk altijd positief. Het is een echte blikvanger geworden in de tuin. Als ik dit schrijf is het eind mei en is de kas nog steeds niet voor 100% af. Maar het tuinseizoen is al wel in volle gang. Dus heb ik het deel van de kas waar al compost in zit snel beplant met komkommer, paprika, tomaten en pepers. De rest is nu in gebruik om zaailingen van binnen verder op te kweken.

Tunnelfolie of serreplastiek als nieuwe plastiekfolie voor over de tunnelkas    Kasbenodigdheden   Kassen   Kas en tuinhuis   TuinadviesAdvies voor het kopen van de juiste kas - Royal Well


Een deel van de zaailingen gaat binnenkort in de volle grond in de moestuin. Een deel zal ik ook in de kas planten. Wellicht in de grond, wellicht deels in potten. Het is dus nog wat vroeg om te schrijven of de kas bevalt. Het was even windkracht 6 van de week en dat ging prima. Maar hoe is dat straks in het najaar met een echte storm of met flinke hagel? Ik hoop en verwacht over een paar maanden eens een vervolg te schrijven met mijn ervaringen met de geodome-kas met de hubs van Build With Hubs (Foliekas). Permacultuur/voedselbos @ de Hommelgaard Ondernemer @ Kiemfabriek online communicatie voor duurzame/sociale bedrijven gitaarmuziek duurzaamheid man van Cecile vader van Emily Eext/Drenthe .

Advies Voor Het Kopen Van De Juiste Kas - Royal Well

De moestuin is een hot item. Zelf fruit en groente kweken is razend populair aan het worden. Naast de heerlijk biologisch verkregen groente en fruit is het namelijk ook gewoon een hele leuke bezigheid voor in je vrije tijd.

Als je wiet kweekt in een kas, combineer je de beste eigenschappen van binnen- en buitenteelt. Je profiteert allereerst van de kracht van natuurlijk zonlicht. Tegelijkertijd behoud je wel de volledige controle over je kweekomgeving - tunnelkassen kopen. Heb jij het geluk dat je genoeg ruimte hebt om een kas neer te zetten? Lees dan snel verder. Je vindt hier een uitgebreide handleiding over het bouwen van de perfecte kas voor het kweken van wiet. De belangrijkste voordelen van wiet kweken in een kas zijn: als je in een kas kweekt, kun je het licht van de zon benutten. Dat betekent dat je niet kampt met elektriciteitskosten van groeilampen die 18 uur per dag branden.

Sjefs Tuin - Sjeftuintips

Bij het kweken in een kas heb je daarentegen meer controle over de omgeving van je planten. Je kunt zorgen voor een optimale temperatuur, luchtcirculatie, vochtigheid en nog veel meer. de kracht van je wiet en de kwaliteit van de geur/smaak hangt grotendeels af van de genen van de planten en van je vaardigheden als kweker. Maar in de kas gekweekte toppen staan opmerkelijk genoeg bekend om hun kracht, aroma en smaak. Dat komt waarschijnlijk doordat je als kweker meer controle hebt over de omgeving en dus over de kwaliteit van je planten. tunnelkassen kopen. als je buiten wiet kweekt, is het onmogelijk om het risico op insectenplagen helemaal uit te sluiten.

Dit is vergelijkbaar met een kweekruimte binnen. Het bouwen van een kas is geen gemakkelijke taak. Je moet rekening houden met veel verschillende variabelen die per situatie verschillen (zoals de beschikbare ruimte, de beschikbare materialen, je budget, je vaardigheden als klusser, etc.). We gaan in dit artikel niet uitgebreid op al die variabelen in. Toch doen we ons best om je zo goed mogelijk te informeren over de belangrijkste aspecten van het bouwen van een kas voor wiet. Kassen zijn er in veel verschillende maten, vormen en ontwerpen. Je kunt ze allemaal gebruiken voor het kweken van wietplanten. Jouw uiteindelijke keuze hangt af van je budget, het aantal gewenste planten en de beschikbare ruimte.

Tuinkas Kopen Bij Tuinkasspecialist.nl

dit zijn de meest budget-vriendelijke kassen op de huidige markt. Ze zijn ontwikkeld voor hobby-tuinders met beperkte ruimte. Ze bestaan uit een basisframe, een plastic hoes, een paar planken voor je planten en tuingereedschap en een deur met een rits om de toegang te vergemakkelijken. Dit is de goedkoopste optie en je scoort zo'n model voor een paar tientjes. deze kassen zijn net iets uitgebreider dan de hierboven genoemde optie. Ook deze kassen zijn gemaakt met eenvoudige metalen frames en een plastic hoes. Ze bieden veel meer ruimte en zijn uitgerust met grotere planken. Bovendien kun je er zelf inlopen, zodat je kunt opgaan in het tuinieren.

Ze zijn ontwikkeld voor hobbyisten met iets meer ruimte (bijvoorbeeld een patio buiten, privéterras, tuin of kelder). De prijzen van dit type variëren, maar een simpel model kost ongeveer € 80,-. deze kassen zijn uiteraard tunnelvormig en een van de populairste kasstructuren bij commerciële productie. Vanwege hun formaat zijn tunnelkassen speciaal ontwikkeld voor buiten. Dit leidt vaak tot een product van betere kwaliteit. Een stevige polytunnel kost je ongeveer € 200,-. Nogmaals, kassen zijn er in talloze vormen en maten. Maar een professionele kas herken je al snel aan het formaat, de kwaliteit en de prijs. Vaak zijn ze uitgerust met sterke, roestbestendige aluminium frames en extra duurzame panelen van polycarbonaat.

Verschil Tunnelkassen - Tunnelkas.nl

Een dergelijke kas kost in het tuincentrum al snel € 800,-. Kassen hebben doorgaans een aantal standaardvormen - tunnelkassen kopen. Denk aan eenvoudige rekken / planken of kassen met puntgevels (vierkante of rechthoekige kassen met driehoekige daken, ontworpen om zwaardere bedekkingen zoals glas of glasvezel te dragen). Andere opties zijn tunnelkassen en muurkassen (een soort halve tunnel, die geleidelijk afloopt). Bedenk dat je keuze voor de ene of de andere kas afhankelijk is van de beschikbare ruimte, hoeveel planten je wilt kweken, je budget en hoe stevig de kas moet zijn. Zorg ervoor dat de afmetingen van je kas geschikt zijn voor de beschikbare ruimte, ongeacht welke kas je koopt of bouwt.

Vergeet niet dat je de kas moet neerzetten op de plek met het meeste zonlicht. Als je wiet kweekt, is veiligheid heel belangrijk. Investeer in een kas waarbij je planten uit het zicht blijven van nieuwsgierige ogen. Monteer ook veiligheidssloten zodat alleen jij toegang hebt tot de planten. Een hoge luchtvochtigheid is een van de belangrijkste problemen waar mensen tegenaan lopen bij het kweken van wiet in een kas. Vochtige omstandigheden zijn op zich goed voor zaailingen, maar voor volwassen planten kan het de nodige problemen opleveren. Er ontstaat immers een broeinest voor bacteriën, schimmels en plagen. Gebruik een thermometer en een hygrometer om de temperatuur en relatieve vochtigheid in je kas in de gaten te houden, net als je bij een kweekruimte binnen zou doen.

Op Zoek Naar Een Tuinkas? Bij Haxo Vind Je Een Ruim ...

Zo voorzie je je planten van voldoende frisse lucht terwijl de luchtvochtigheid en temperatuur laag blijven. Tunnelkas kopen. Zorg ervoor dat zowel de inlaat- als uitlaatventilatoren een CFM-score hebben die groter is of gelijk aan het volume (m³) van je kas. Als je oscillerende ventilatoren ophangt, plaats ze dan boven en onder het bladerdak. Je voorkomt hiermee dat oude lucht gevangen zit in je kas, wat de temperatuur/luchtvochtigheid verhoogt. Je moet zorgen voor een zacht, maar consistent briesje in de hele ruimte. Om verder te voorkomen dat problemen met vochtigheid de kwaliteit van je oogst beschadigen, moet je een goed waterschema opstellen.

In een kas geef je planten al gauw teveel water. Buiten worden planten blootgesteld aan direct zonlicht, wind en voldoende frisse lucht. Hierdoor verdampt het water in de grond snel. In een kas staan je planten onder andere omstandigheden waardoor ze minder vaak water nodig hebben. Investeren in een geautomatiseerd systeem is een geweldige manier om het water geven aan planten in een kas beter te plannen. Bij Royal Queen Seeds houden we met name van druppelirrigatiesystemen. Deze voorzien je planten voortdurend van de ideale hoeveelheid water. Met druppelirrigatie help je overbewatering voorkomen (waardoor je tegelijkertijd het risico op problemen met schadelijke bacteriën en schimmels vermindert).

Tuinkas Kopen? Bestel Je Kweekkas Op Vidaxlnl

Kas kopen - Alle typen en populaire modellen • Zaaikalender.comOp Zoek naar een Tuinkas? Bij Haxo vind je een ruim Assortiment!


Tuin Poly Tunnel Kas Opvouwbare Planten Metalen Frame Protector  Corrosiebestendig Dak Panelen Folie Hothouse Land Cover Nieuwe Agrarische  kassen  - AliExpressEen kas - aanschaf - Diana's mooie moestuin


Het idee van kweken in een kas is natuurlijk dat je zonlicht gebruikt in plaats van kunstmatig licht. Voor kwekers in gebieden waar de zon volop schijnt, werkt dat prima. Toch profiteren kwekers in streken met minder gunstige omstandigheden van de installatie van groeilampen die je naar behoefte kunt inschakelen. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten lampen verkrijgbaar. Je moet wat rondkijken om lampen te vinden die optimaal aansluiten bij jouw installatie. Maar je maakt een goed begin met ledlampen (geef je planten ongeveer 400W licht per vierkante meter). We adviseren ledlampen omdat ze veel goedkoper zijn dan HID-lampen en ook minder hitte produceren.

Als je in een kas kweekt, heb je twee keuzes voor de bloeitijd. Allereerst kun je kiezen om je planten te laten groeien zoals dat in de natuur gaat en op de bloei wachten. Die begint op basis van subtiele veranderingen in de lichtcyclus en treedt op na de zomerzonnewende. Deze methode is natuurlijk erg makkelijk en vereist uitsluitend geduld. Je kunt er ook voor kiezen om lamellen of bedekkingen op te hangen in je kas. Hiermee blokkeer je het licht en dwing je de bloei af bij je planten (vergelijkbaar met een kweekruimte binnen). Deze aanpak is arbeidsintensief. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je meer controle hebt over je planten en hun ontwikkeling.

Navigation

Home

Latest Posts

Waar Op Letten Bij Elektrische Fiets

Published Nov 23, 22
11 min read